2021-03-16 09:55:05• hírek • Refszatmar.eu

Reménység szabadságünnepe Erdődön

Erdődön idén is méltóképpen emlékeztek meg szabadságünnepünkről, istentisztelet, ünnepi műsor és koszorúzás keretén belül.

„Az 1848-as forradalom kitörésére emlékezünk, tisztelegve a bátrak előtt, akik az év forradalmi hullámának legkiemelkedőbb, harcoktól sem mentes eseménysorozat elindításában vettek részt és kezükbe vették saját és nemzetük sorsának alakítását. Vasárnap Erdődön koszorúztuk meg a nemzeti ünnep kapcsán a forradalmár-költő Petőfi Sándor és felesége, Szendrey Júlia szobrát.” – számolt be az eseményről Facebook oldalán Magyar Lóránd parlamenti képviselő.



Vasárnap délelőtt Kaszaniczki Csongor erdődi lelkipásztort prédikált Mózes első könyve 9. versének 13-tól 14-ig terjedő versei alapján: „Ez a jele a szövetségnek, amit én szerzek veletek… szivárvány ívemet helyezem a felhőkre az lesz a jele a szövetségnek, amelyet most a földdel megkötök.” A szivárványról a felolvasott Igénkben azt mondja az Úr, hogy jele a szövetségnek, amelyet egykoron Noéval kötött az özönvizet követően. Az egyik legszebb természeti jelenség a szivárvány és az a szép benne, hogy a ború és nagy esőt követően újra érkezik a reménység. Mindez pedig nekünk reményt ad a megmaradásra, ahogy egykor reményt kaptak őseink. Engedjük be az Urat ma így a mi életünkbe, hogy ezáltal helyes és áldásos ünnepünk legyen! – szólt az igei biztatás.

Műsor, szavalat, ének és köszöntések után, a szokásoknak megfelelően megyei és helyi közéleti személyiségek koszorúzták meg a református templom előtt található Petőfi-Szendrey szoborcsoportot.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: